Visie

Ruimte is een speelpleinwerking dat zich richt tot kinderen en jongeren met een mentale en/of fysieke handicap en hun broers en zussen. De werking werd opgericht in 1989 vanuit de vaststelling dat er weinig opvang-initiatieven waren voor kinderen met een beperking. De bedoeling is hen een leuke vakantietijd te bezorgen, en dit op een laagdrempelige manier: iedereen is welkom, ook broers en zussen, met het oog op de bijdrage van de ouders zo laag mogelijk te houden.

Ruimte werkt samen met vrijwilligers. Alle jongeren vanaf 15 jaar zijn welkom om bij ons een handje & hartje toe te steken. Om onze doelgroep zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, verwelkomen we elke zomer opnieuw onze gemotiveerde monitoren.

Als organisatie maakt Ruimte deel uit van de vzw Bezorgd om Mensen, Hamelendreef 100, 3300 TIENEN. Dit is een vereniging van vrijwilligers die zich inzetten voor het welzijn van hun medemensen, zonder onderscheid van religie en cultuur. Naast de afdeling Ruimte heeft B.O.M. een afdeling voor kansarmen. De vereniging is erkend als autonoom vrijwilligerswerk door de Vlaamse Overheid. Meer informatie over B.O.M. vzw vindt men op de website: www.bezorgdommensen.be.


E-mail: speelpleinwerkingruimtetienen@outlook.com
Adres: Waaibergstraat 43 te Tienen
 
Volg ons ook op Facebook & op Instagram
 
Alle rechten voorbehouden 2021
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.