WORD MONITOR!

Wat wordt er verwacht?

Als monitor wordt er verwacht dat je je inzet voor de speelpleinwerking. Dit betekent niet louter aanwezig zijn tijdens de zomerweken, maar ook een actieve inzet doorheen het jaar. Samen vormgeven aan de twee Ruimte-weken op de vergaderingen. Heb je leuke ideeën, aarzel dan niet om ze met de groep te delen!

Ook mee knutselen aan de spelen en activiteiten wordt verwacht van onze monitoren. Dit knutselen gebeurt meestal in de week voor de speelpleinweek zelf en wordt gecombineerd met de verhuis van het speelgoed. Aangezien de lokalen van Ruimte tijdens het schooljaar door de kleuterschool worden gebruikt, wordt zowel voor de speelpleinweek in juli als na de speelpleinweek in augustus, al het speelgoed en materiaal verhuisd naar een ander lokaal.

Vele handen maken dit werk lichter en dus verwachten we zoveel mogelijk monitoren aanwezig op dit verhuismoment. Dit vindt telkens plaats in de week voor de eerste speelpleinweek (in juli) en in een van de weken na de tweede speelpleinweek (in augustus).


Competenties 

Competenties waarover elke Ruimte-monitor zou moeten beschikken zijn in een notendop; sociaal en enthousiast zijn en een goed aanpassingsvermogen hebben. Wegens weer- of andere omstandigheden kan het zijn dat activiteiten soms van dag verplaatst moeten worden. We rekenen dan ook op de flexibele houding van onze monitoren om alles mee in goede banen te leiden.

Daarnaast wordt de speelpleinweken wordt er verwacht dat monitoren steeds enthousiast mee activiteiten organiseren en kinderen stimuleren tot spelen. Het is belangrijk om aandacht te hebben voor kinderen die snel aan de kant gaan zitten, niet meedoen of voor wie de activiteit moeilijk is. Door zelf enthousiasme uit te stralen, actief deel te nemen aan de activiteit en voor te doen aan de kinderen wat de bedoeling is, zullen de kinderen zelf actiever deelnemen!

Probeer dan ook op 'dode momenten' steeds een activiteit te voorzien of te initiëren zodat de kinderen actief iets aan het doen zijn. Neem dus geen afwachtende houding aan en neem hier zelf maar initiatief! Wie is er nu geen fan van een potje Schipper-mag-ik-overvaren of zakdoek leggen?

Twijfel je of Ruimte iets voor jou is, kom gerust een dagje meedraaien met ons. 

Heb je nog vragen over het worden van monitor? Je mag altijd Sam Tits een berichtje sturen via Facebook! 

Wat mogen onze monitoren van ons verwachten?

Onze monitoren kunnen op ons rekenen en ons bereiken. Niet enkel in de zomer, maar het hele jaar door!

Elk werkjaar vergaderen we een drietal keren met onze monitoren en koppelen dit ook steeds aan een fijne activiteit! Tussendoor worden zij zowel persoonlijk, als in groep op de hoogte gehouden van activiteiten en veranderingen binnen ons speelplein. Transparantie staat centraal. 

Tijdens de speelpleinweken geven wij onze monitoren begeleiding waar nodig, maar ook vrijheid en ruimte voor eigen input. Ook fijn om te weten is dat we op vrijdag de week afsluiten met een welverdiende monitorenactiveit, hierbij zetten we onze monitoren graag eens in de bloemetjes!

Ten slotte kan elke monitor ook rekenen op een vrijwilligersvergoeding. Deze bedraagt €15/dag of €75/week. 

Kalender

Onze werking staat voor de monitoren nooit stil! Vaste puntjes op de monitorenkalender zijn een kerstfeestje, een evenement of verkoop, een monitorenstartactiviteit, verhuis- en knutseldagen en de speelpleinweken zelf!

Benieuwd naar wat er dit jaar op de planning staat? Neem snel een kijkje door hier te klikken. E-mail: speelpleinwerkingruimtetienen@outlook.com
Adres: Waaibergstraat 43 te Tienen
 
Volg ons ook op Facebook & op Instagram
 
Alle rechten voorbehouden 2021
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.